Wysłany: 2020-04-15, 20:18 [Avensis T25] Nowa instalacja BRC problem z odpalaniem spade
Witam wszystkich.
Zakupiłem w styczniu toyotę avensis vvti 1.8 chodziła jak złoto. W marcu wstawiłem LPG BRC i po przejechaniu 500 km zaczęła słabo palić i spadać na wolnych obrotach do 550, wyświetlił się błąd za uboga mieszanka, gazownik coś tam podregulował błąd już się nie wyświetla ale pali coraz gorzej. Objawy występują i na zimnym i na ciepłym silniku ( odpalanie), a obroty na gazie i na benzynie . Czytałem o czyszczeniu przepustnicy i silniczka krokowego ale czy to ma coś do gazu? opinie że ten model tak ma uważam za niepoważne.
Niestety nic nie pasuje. Nadmienię że nowe aku, świece, filtry,oleje. Przy diagnostyce pokazuje że wszystkie czujniki pracują prawidłowo. Chcę spróbować wyczyścić przepustnicę i silnik krokowy w sobotę, o ile przepustnica jest w miarę opisana to o silniku krokowym nic nie znalazłem a nie wiem nawet jak wygląda.
[ Dodano: 2020-04-16, 14:29 ]
Oczywiście przy odpalaniu czuć paliwo. Tak się zastanawiam czy w ogóle działa mi ssanie
[ Dodano: 2020-05-03, 09:33 ]
Czujnika nie znalazłem, silnika krokowego też nie. Przeczyściłem przepustnice, pomogło teraz tylko lekko faluje na wolnych obrotach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum