Wysłany: Wczoraj 19:22 [Avensis T27] Stuki na kierownicy (tak wiem, temat już był -
Cześć,
Mam stuki na kierownicy, przy niskich prędkościach, szczególnie nasilone podczas wjeżdżania na miejsce parkingowe, po nierównej nawierzchni (ubite kruszywo) oraz rondach, często na odbijaniu, niżeli przy samym skręcie. Stuki są wyczuwalne oraz słyszalne, na zewnatrz auta zupełna cisza.
Zawieszenie zostało sprawdzone przez 3 diagnostów i dwóch mechaników oraz specjalistę od przekładni kierowniczych (łącznie 6 osób) - wszyscy razem twierdzą, że nic nie ma prawa stukać, wszystko jest w jak najlepszym porządku, bez luzów.
Zostały sprawdzone:
- końcówki drążka
- wahacze
- drążek
- amortyzatory
- felgi (czy proste i wyważone)
- sprężyny
- maglownica
- krzyżak
- cała kolumna kierownicza
- wszystkie gumy w zawieszeniu (czy nie są zmęczone i popękane)
- zrobiona nowa geometria, przód idealnie (-0,04 oraz -0,04)
Z powyższych nic nie wynika, żeby cokolwiek mogło stukać. Wszystko jest solidnie zbite w jedną całość, bez luzów.
T27 kombi, silnik 1.8, rok produkcji 2014/2015, przebieg 150 tys km.
Czytałem już chyba wszystkie posty na ten temat, ze dwa lub trzy razy, ale odpowiedzi brak.
Czy ktokolwiek, miał z tym do czynienia i uporał się z problemem? Jakie jest rozwiązanie?
Dodam, że mam dwa inne auta aktualnie, oczywiście stuków nie ma, sprawdzone na identycznej trasie do roboty i z powortem.
Brakuje mi pomysłów, dodatkowo, nie chcę już płacić za diagnozę i ten sam tekst.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum