Wysłany: 2026-01-06, 19:00 [Avensis T27] Ukręcona lewa półoś - nietypowy model i cześć
Cześć, mam taki problem mam avensis 177km, 2.2 D-CAT, w 6 stopniowym automacie w wersji prestige z łopatkami przy kierownicy i mam problem z odnalezieniem lewej półosi która mi się ukręciła w miejscu tego gumowego niwelatora drgań.
Auto kupione w polskim salonie, kupiłem je z floty więc wcześniej serwisowane tylko w ASO.
wymiary mojej ukręconej półosi:
długość około 650mm (może jeszcze się wsunąć i wyciągnąć jeżeli jest potrzeba mogę zweryfikować ile)
zęby od strony koła 30
zęby od strony skrzyni 24
miejsce w którym jest uszczelniacz około 49,5mm
większość półosi na internetach ma 630mm w opisie oraz uszczelniacz około 61mm co totalnie nie pasuje do mojej Toyoty
czaty Gemini oraz Grok nic sensownego nie napisały a jak napisały to w opisie części i tam mam 61mm w miejscu uszczelniacza, albo cześć niedostępna
Proszę pomóżcie jutro będe jeszcze dzwonił do ASO żeby podali mi chociaż numer części oryginalnej...
jeżeli potrzeba więcej info czy zdjęcia to też dajcie znać (może VIN?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum