Wysłany: 2024-08-05, 11:49 Avensis t25 126KM Wysokie Spalanie
Witam, szanowni koledzy i koleżanki pomocy... Auto jak w temacie. Wycięty DPF/kat, wtryski po regeneracji, turbo po regeneracji, wymieniona przepływka(oryginał Denso), wymieniony zaworek "n75" (oryginał), auto po programie na ok 150km(przed programem dokładnie ta sama sytuacja ze spalaniem). Auto pali mi w granicach 8-9L zima nawet 12!!!! (Co prawda w mieście). Dziwna akcja - komputer w aucie pokazuje średnie spalanie 6,1L, a w zakładce ile mogę przejechać km na danym paliwie (tankując na maxa "pod korek") pokazuje, że zrobię ok 730km (czyli mniej więcej spalanie 9L). Pal licho co pokazuje komputer, ale doszukuje się tu może jakiejś zależności dlatego o tym wspominam. Auto ma moc, wg. Tunera który robił dość szczegółowa diagnostykę auto ładnie "wstaje", ma moc, nie kopci, zero problemu z odpalaniem, żadnego szarpania, zero nierównej pracy. Ktoś powie, że może za ciężka noga (niezależnie jak jeżdżę wolno-szybko) spalanie takie samo... Znajomy ma co prawda t27 z tym samym silnikiem i twierdzi, że jakby nie jeździł więcej jak 7,5 mu nie pali... Nie zauważyłem żadnych wycieków, oleju właściwie nie dolewam pomiędzy wymianami... Podpowiedzcie proszę gdzie szukać powodu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum