Witam serdecznie od jakiegoś czasu Mam problem z moją Toyotą Avensis T25 dwulitrowym diesel auto od jakiegoś czasu przerywa niezależnie Na jakim biegu oraz potrafi zgasnąć na postoju nie wiem co się dzieje w serwisie powiedzieli mi że to mogą być wtryskiwacze byłem już na czyszczeniu zbiornika wymianów wymianie filtra paliwa podstawy filtra paliwa i nic nie pomogło
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-09-27, 14:46
za malo danych
kody bledow?
gdy zgasnie co z zasilaniami modulow?
co na liczniku?
gdy zgasnie pod czas jazdy to zaplon nastepuje samoistnie? czy musisz sie zatrzymac i zapalic?
...........
Od zakupu borykam się z tym samym problemem. Za pierwszym razem komputer wykazał uszkodzenie piątego wtryskiwacza. Po wymianie części samochód przez jakiś czas działał dobrze, jednak ostatnio problem powrócił. Wyczyszczony zostal zawór EGR, jednak to nie pomogło i obroty dalej falują, a auto gaśnie na pierwszych lepszych światłach.
Komputer nie pokazuje żadnego błędu. Filtr paliwa był wymieniany zaraz po zakupie w styczniu.
Mialem podobnie, Auto potrafilo zgasnac podczas zjazdu z drogi glownej.
W techstream zadnych bledow. Auto po prostu gaslo.
Na poczatek wyczyscilem w nafcie zaworek scv - pompglo na kilka miesiecy. Wiec znowu w nafte, niestety za drugim razem juz nie specjalnie pomoglo.
Wizyta w aso i wymiana scf rozwiazala problem. Od kilku lat ani razu nie zgasla.
Niestety koszt nowego scv to bylo ok 1500 pln.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum