Dzień dobry!
Zauważyłem pęknięcie szyby przedniej o długości 19cm w mojej avensis t25 (liftback).
Moim pytaniem jest:
Jeżeli już ktoś z was próbował, to czy jest możliwość użycia na pęknięciu "specjalnego" kleju żywicznego do klejenia szyb, czy szyba idzie kompletnie do wymiany?
Szukałem poradników do klejenia szyb przednich, ale we wszystkich filmikach / forach były tylko porady na temat odprysków.
received_727023805767523.jpeg Zdjęcie pęknięcia szyby o długości 19cm
Shadow798, bo sposoby na "naprawę" mogą dotyczyć wyłącznie odprysków, które ze swej natury są punktowe i często na fragmencie powierzchni, a nie przechodzą przez grubość szkła. Tu pęknięcie jest może i krótkie, ale zachowa się jak nadpruty materiał - tzn. jeżeli pojawią się dodatkowe naprężenia na szybie, to będą szukały ujścia tam gdzie najmniejszy opór i przedłużą widoczne pęknięcie - toteż zalewanie tego nie powstrzyma ewentualnego pękania dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum