Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2022-04-17, 13:26 [Avensis T27] Serwo T27 proszę o pomoc
Dzień dobry
Pacjent t27 1.8 09r
Bardzo proszę o pomoc/informację...kilka dni temu zauważyłem, że ze sztangi serwa która jest pod pedałem hamulca leci powietrze...na sztandze są takie 3 otwory a pod spodem gąbka...wystarczy nacisnąć delikatnie pedał hamulca i syczenie ustaje, dźwięk uciekajacego powietrza jest dość mocno słyszalny ale nie zauważyłem żeby się nasilał. Byłem u mechanika który stwierdził że to normalny objaw bo tak działa system EBD i dlatego na sztandze jest ta gąbka i otwory, dodatkowo ustalił że w 2 innych t27 jest tak samo... bardzo proszę o jakąś informację lub o sprawdzę w swoim t27 czy faktycznie tak jest że na postoju z włączonym silnikiem słychać uciekajace powietrze ze sztangi pedalu hamulca. Samochód hamuje w miarę normalnie, na przeglądzie zrobionym kilka dni temu parametry hamulców były w normie. Proszę o jakieś info bo nie wiem czy szukać innego mechanika i serwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum