W mojej Toyocie Avensis T25 z 2008 roku 2.0 D4D pomimo zamkniętych wszystkich drzwi świeci sie cały czas kontrolka otwartych drzwi, dodatkowo nie mogę zamknąc poprzez centralny zamek drzwi samochodu, otworzyć mogę. W skrócie, naciskam pilota nie mogę zamknąc drzwi, zamykam drzwi mechanicznie kluczykiem, naciskam pilot i bez problemu otwieram wszystkie drzwi a zamknąc nie mogę. Co może być przyczyną ? Czasem jest tak że jak mocniej zamknę drzwi lub bagażnik, kontrolka gaśnie i wtedy wszystko dziala, ale podczas jazdy też potrafi się zapalic. Czujniki sprawdzone wszystko sprawne. Wymieniłem moduł centralnego zamka(przekopiowane dane z poprzedniego) i dalej jest ten sam problem. Może ktoś z was miał podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc?
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-04-14, 09:12
Andrzej napisał/a:
m_swiderek, a jaki jest błąd z interfejsem diagnostycznym?
moze nie byc bo moze sie okazac ze ktorys z czujnikow pomimo zamknietych jest uszkodzony i daje info o otwartych.
a jesli to kombi to moze kabel strzelil w przepuscie pomiedzy klapa a karoseria
ale diagnosterem latwo dojsc co powoduje info o otwarciu - warto podpiac i sprawdzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum