Wysłany: 2009-05-05, 21:12 [Avensis T25] problem z przednimi światłami
Mam problem z przednimi światłami w avensisie z XII 2003 roku, świecą jak latarka. Jedna ma odkształcony odbłyśnik od temperatury, druga którą kupiłem na aukcji po roku jazdy upaliło się mocowanie żarówki. Nie wiem co zrobić szukam na aukcjach dzwonie bo piszą że stan idealny a jak wypytuje o mocowanie żarówki i odbłyśnik to się okazuje ze albo klejone albo przerabiane. Dzwoniłem do punktów które regenerują lampy to koszt jest zbliżony do przeróbki na tanie ksenony, ciekawe też jak długo poświecą. Znalazłem jakieś z mocowaniami ceramicznymi H7 ki ale nie wiem czy to też jakaś przeróbka ??. Doradźcie co najlepiej zrobić jak kupić to gdzie i jakie a jak naprawić to u kogo??. To moja druga toyota i w każdej jakaś wada fabryczna z tymi lampami to nawet podobno w ksenonach dali ciała. prosze o pomoc comcf@wp.pl
mialem taki sam problem oddalem do regeneracji i jak reka odjal kolega andrzej podal ci link skontaktuj sie z tym panem z turowa naprawde warto koszt 150 za szt. ale swieca jak nowe
Dziekuje za podpowiedzi w rozwiązaniu mojego problemu musze coś w końcu z tym zrobić bo w nocy tylko drogowe ratują, no i muszę poszukac coś koło Łodzi bo nie mogę auta wyłaczyć z ruchu na kilka dni żeby wysłać lampy i czekac na nie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum