Wysłany: 2016-06-30, 20:54 [Avensis T25] Wibracje nadwozia przy dużej szybkości
Witam wszystkich mam problem jak jade szybko czyli powyżej 100 km/h to autko wpada w bardzo duze wibracje jak jadę po miescie nic sie nie dzieje.
Sprawdzone koła i luzy i tu wszystko jest ok podejrzewam lewą półośke ale nie jestem pewny może ktoś miałby jakiś pomysł co z tym zrobić.
Jeszcze jedna sprawa czy ktoś się orientuje co ile wymienia się olej w automacie i jaki on jest i jaki może być filtr do niego.
Bardzo proszę o pomoc bo na trasie ciężko się jedzie i boję się że coś się urwie Pozdrawiam Wszystkich Piotrek.
sprzawdz prawą półoś. ona składa sie z 2 części i łączy sie na środku. tam mógł już powstac jakis niewielki luz co może powodować wibracje warto wziąść to pod uwagę
Osobiście nie mam pojęcia jak wygląda to w automacie ale w zwykłej skrzyni jeśli coś takiego by się pojawiło u mnie to zaczął bym od wyważenia kół (podejrzewam że zrobiłeś) a następnie luzy w zawieszeniu ale to też mamy. Ostatnia możliwość jaką widzę to przeguby wewnętrzne nie powinny mieć luzów góra dół. Jeśli mają problem rozwiązany jeśli nie to czekaj na radę kogoś kto miał taki przypadek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum