Wysłany: 2014-08-31, 22:14 [Avensis T25] Wymiana uszczelki pod głowicą. Kto poleci wars
Witam Panie i chłopaki! Jestem nowy w tym klubie i jeśli w złym miejscu piszę post to sorka - robię to na szybkiego.
Ok Więc od niedawna jestem posiadaczem Toyoty T25 2.2 D4D 150PS Niestety zauważylem ubytek płynu chłodniczego w zbiorniku i z tego co mi gadali ex mechanicy to wymiana uszczelki pod głowica.. Mam ogromną prośbe przeważnie do osób mieszkających gdzieś koło Głubczyc, Kędzierzyna-Koźla,Prudnika,Głogówka,Raciborza. Szukam warsztatu gdzie mógłbym oddać auto do naprawy. nie chce dac auta komus kto wczesniej nie robil Toyoty.. Proszę o jakieś namiary na sprawdzone warsztaty Pozdro
Ps oczywiście serwis Toyoty nie wchodzi w grę..
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-01, 14:51
Wymiana uszczelki nic ci nie da, bo problem wróci po kilkunastu tysiącach km. Toyota planowała głowicę albo wymieniała silniki i wtedy był spokój na 100-150tys.km aż problem znów powrócił.
Schwefel - Wiem że głowicę należy planować.. nie pisałem o tym bo to chyba jasne że jeśli się wymienia uszczelkę pod głowicą to należy splanować głowicę.. Więc jest tu na forum ktoś kto może polecić jakiś warsztat??? może w innej miejscowości.. rozważe to jeśli nie bedzie za daleko mojego miasteczka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum