Wysłany: 2014-05-23, 20:12 [Avensis T25] pomarańczowa kontrolka na desce
Toyota Avensis 2006r 2.2 D-CAT
witam koledzy i bardzo przepraszam ze nie przejrzałem tematów ale sytuacja jest podbramkowa , w nocy wyjeżdżam do Wiednia a na liczniku pokazał sie kluczyk pomarańczowy taki francuski taki jakby do naprawy czegoś , nie mam pojęcia co to oznacza , wziełem na szybko lapka i sprawdziłem nie ma żadnych błędów ale kluczyk nie gaśnie i tu pytanie czy to jakaś serwisówka ?? , olej wymieniam systematycznie i nigdy nic nie kasowałem , czy powinienem cos wiedzieć ?? czy to coś poważnego ??
[ Dodano: 2014-05-23, 21:50 ]
witam taki kluczyk jak na tym zdjęciu z linku niżej tylko u mnie on nie wystepuje na wyświetlaczu tylko na desce
to jeszcze raz ja znalazłem na necie temat tyle tylko że był od Toyoty Ravki , dowiedziałem sie z niego że jest to serwis oleju . trzeba wtedy nacisnąć na przycisk którym kasuje sie przebieg tylko w pozycji tego totalnego który sie nie kasuje i trzymając wciśniety przekręcić kluczyk i przycisk tak długo trzymać aż ta kontrolka zgaśnie , zadziałało i kluczyka nie ma więc albo zostawić dla potomnych albo do kosza i bardzo przepraszam za śmietnik
Napisałem jakie bylo rozwiazanie problemu . Oleju w silniku jest 3/4 stanu na skali .
Serwis skasowany i wszystko jest ok . Dojechałem do wiednia bez najmniejszego problemu
Ta kontrolka przypomina o zbliżającym się terminie wymiany oleju. Nie wiem jak w wersji po fl się ją gasi. Ja u siebie mam tak samo tylko, że w innym miejscu się wyświetla. Także nie stresuj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum