Wysłany: 2014-04-27, 22:47 [Avensis T25] Problem z obrotami i spalaniem
Witam serdecznie i proszę o pomoc, ponieważ od jakiegoś czasu mam problem ze zbyt wysokimi obrotami i co za tym idzie ze spalaniem tz. Po odpaleniu autka za każdym razem powtarzam, za każdym razem, nie tylko po nocy autko wskakuje na ok 2000 obr. po czym po przejechaniu kilku kilometrów spada do normy tz. ok. 900 obr. Jest to bardzo wkurzające ponieważ silnik po odpaleniu ryczy jak początkującemu kierowcy, oraz komputer pokazuje spalanie auta po mieście ok. 12L gdzie normalnie pokazywał ok. 8L. Proszę o pomoc co to może być, dodam że byłem na diagnostyce i nic nie wykazało. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Odłącz klemę minus.Wyjmij i wyczyść przepływomierz.Preparat do czyszczenia w aerozolu kupisz w dobrym sklepie motoryzacyjnym.Ja kupiłem w Nord Auto za kilkanaście złotych.Czyści się tą kuleczkę i druciki.Możesz pomóc sobie miękkim pędzelkiem.Zmontuj.Następnie odłącz rurę powietrza od przepustnicy.Wymyj w ten sam sposób przepustnicę.Można ją również wymontować do mycia.U mnie pomogło bez.Zmontuj.Przykręć klemę.Następnie na zimnym silniku,po nocy wyłącz wszystkie odbiorniki prądu.Odpal silnik i czekaj do włączenia się wiatraka.Następnie Poczekaj do jego wyłączenia ok.30sek.Powinno pomóc.
Filtr powietrza masz ok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum