Wysłany: 2014-01-23, 22:49 [Avensis T25] Dwumasa w Benzynie ??
Witam,
Posiadam Ave 1,8 VVTI z 2005r. Z tego co wiem to w benzynowych silnikach nie ma kola dwumasowego .... Przy jezdzie na wszystkich biegach na bardzo niskich obrotach lub przy ruszaniu samym sprzeglem bez gazu i przy tzw "duszeniu" silnika jest dziwny odglos tak jakby dwumasa, jakby co obcieralo. Co to moze byc?? Czy to sa lozyska skrzyni biegow?? biegi wchodza bez problemu, bardzo plynnie. Jesli to sa lozyska to jaki koszt i czy jest to pilna naprawa? jakie sa konsekwencje tych lozysk??
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2014-01-24, 20:11
pisałem o tym ze sto razy ale napisze jeszcze raz ,łożyska dwa bardzo czesta sprawa (normalka) przy dodawaniu gazu pod obciążeniem słychać metaliczny jakby dźwięk po odjęciu przestaje mniej lub całkiem zależy jakie stadium,koszt naprawy- jeżeli skrzynię dostanę na stół 600 jeżeli ,jeżeli takie odgłosy już są to nigdy nie wiadomo kiedy łożysko rozsypie się całkowicie,co może spowodować o wiele większe koszty naprawy pozdrawiam
Wysłany: 2014-01-24, 20:57 Re: Dwumasa w Benzynie ??
fidox3 napisał/a:
Witam,
Posiadam Ave 1,8 VVTI z 2005r. Z tego co wiem to w benzynowych silnikach nie ma kola dwumasowego .... Przy jezdzie na wszystkich biegach na bardzo niskich obrotach lub przy ruszaniu samym sprzeglem bez gazu i przy tzw "duszeniu" silnika jest dziwny odglos tak jakby dwumasa, jakby co obcieralo. Co to moze byc?? Czy to sa lozyska skrzyni biegow?? biegi wchodza bez problemu, bardzo plynnie. Jesli to sa lozyska to jaki koszt i czy jest to pilna naprawa? jakie sa konsekwencje tych lozysk??
Wysłany: 2014-01-28, 18:55 Re: Dwumasa w Benzynie ??
MarcinXXX napisał/a:
fidox3 napisał/a:
Witam,
BMW i nie tylko ma kolo dwumasowe w benzyniakach
A kogo obchodzi bmw ?
Już tylko o bmw będziesz klepał i na tym forum ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum