Wysłany: 2009-12-04, 09:41 [Avensis T25] Kontrolka wody w filtrze paliwa + akumulator.
Witam.
Na początek - jestem kompletnym laikiem. Problem jest następujący - zapaliła mi się kontrolka mówiąca o wodzie w filtrze paliwa oraz akumulator (jakoś tak się to nazywa). Wykręciłem motylek na dole żeby spuścić wodę i poleciało dosłownie kilka kropli. Zakręciłem, odpaliłem, a one dalej się świecą :/ Co to może być?
Witam! Mam problem z Avką. Otóż wracając dzisiaj z pracy zapaliły się kontrolki: Filtra paliwa i ładowania. Dodam, że w momencie przyspieszania i załączenia się systemu antypoślizgowego. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów i spokojniejszej jeżdzie kontrolki zgasły. Zapaliły się znowu po ruszeniu na skrzyżowaniu i załączeniu systemu TRC.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2016-06-14, 17:56
Witam! STRAŻAK 998, rozwiązałeś problem z tymi kontrolkami? Mam dokładnie to samo tylko nie miało to związku z przyśpieszaniem. Kontrolka wody w filtrze + kontrolka ładowania, filtr paliwa wymieniony 300km temu. Jakby ktoś podrzucił przyczynę świecenia się tych kontrolek lub ewentualne rozwiązanie, byłbym wdzięczny.
Witaj Hops!
Sorki, że nie odpisałem wcześniej....
Otóż u mnie spalone były trzy diody w alternatorze. Wyjąłem go, zawiozłem do speca od alternatorów, ten zmierzył, wylutował stary, wlutował nowy i po kłopocie.
Problem jest z samym wyjęciem alternatora. Mi zajęło to ok trzech godzin. Ale w warsztacie powiedzieli, że muszą trzymać auto dwa dni ( jednego dnia wyjmą altka a drugiego zawiozą do speca i może złożą). ja uporałem się z tym jednego dnia.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2016-06-17, 16:28
Hej Strażak, nie ma sprawy Okazało się, że u mnie również problemem był alternator. Przy okazji demontażu okazało się, że jest delikatny wyciek na uszczelniaczu wału. Także dwie rzeczy zrobione za jednym podejściem. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum