Wysłany: 2013-11-17, 12:08 [Avensis T25] Bagażnik na rowert T25 kombi
Witam.
Chcę zakupić bagażnik na rowery to mojej Toyoty T25 kombi i nie wiem jaki wybrać. Nie mam haka więc do wyboru mam na tylnią klapę albo dachowy. Podobno te na klapę rysują lakier? Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
moim zdaniem jak już montować na tyle to najlepiej zamontować najpierw hak
podstawowa sprawa to jak często będziesz chciał go żywać i ile rowerów ma przewieźć.
Dla przykładu 4 rowery wejda tylko na dach i to jedynie przy szerokich belkach. Jak planujesz często wozić 2-3 rowery to warto zamontowac hak i bagaznik na hak bo te na klape nie sa dobre do czestego uzywania.
podsumowujac, moim zdaniem
4- rowery tylko na dach
3-2 rowery
- jak sporadycznie to dach jak czesto to hak
2 i mniej
- jak sporadycznie to prościej na dach jak czesto to dach lub hak
1 rower
- dach lub klapa.
Witam
Regularnie wożę 3 rowery. Bagażnik został mi z poprzedniego samochodu i jest montowany na tylną klapę. Niestety t-25 nie jest przystosowana do bagażnika na klapę ponieważ 2 paski mocujące trzeba zamontować od góry a tam górna owiewka jest plastikowa i nie da rady. Na szczęście mam hak i przerobiłem bagażnik na taki montowany na hak. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest bagażnik montowany za samochodem ponieważ nie ma zawirowań powietrza, oporów itp. Jezdziłem z różnymi bagażnik i taki za tylną klapę jest najlepszy . Bagażnik na klapę niestety rysuje lakier choć się uważa. Zastanów się co jest ważniejsze dostęp do bagażnika , prędkość podróżna , czy może jeszcze coś innego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum