Panowie szukam gdzieś jakiegoś fajnego opisu na temat regulacji luzów zaworowych w T25 1,6 3ZZ-FE konkretnie w jakiej pozycji wałki oznaczenia które zawory mierzyć w danym ustawieniu itd nigdzie nic takiego nie mogę znaleźć. a chętnie bym sprawdził luzy bo to ważna rzecz i trzeba pilnować ale nie mam żadnego manuala a nigdy nie grzebałem przy toyotach to nie chciałbym się domyślać po omacku co i jak.
jeszcze tylko czy dobrze rozumiem ustawiam wałki na znaki mierze luzy zaworowe na 4 podanych zaworach i przekrecam wałem 360st i mierze kolejne 4 zawory ?
a i jak to jest tam są płytki czy całe szklanki z płytkami trzeba zmieniać ? bo widzę w manualu że oni mierzą płytkę razem ze szklanką. ?
i jeszcze pytanie odnośnie napinacza rozrządu trzeba go wyjmować czy mozna jakoś go poluzować i potem napiąć spowrotem ?
[ Dodano: 2013-08-27, 14:57 ]
ooo ile odpowiedzi
[ Dodano: 2013-08-29, 20:37 ]
zawory sprawdziłem prosta przyjemna robota, a może ktoś mi powiedzieć czy tak jak np w motocyklu zawory sie zacieśniają czy luz zaworowy się zwiększa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum