Wysłany: 2013-07-21, 20:58 [Avensis T25] Problem z klimą
Drodzy przyjaciele potrzebuje pomocy, podpowiedzi.
Od pewnego czasu nie działa mi klima, jeden z mechaników typował na zawór przy sprężarce ale jednak się skończyło na sprężarce. Wszystko się załączało a nie chłodziło, czynnik dobity itd. Raz na jakiś czas chłodziła, ale w czasie jazdy jak przekroczyła 2000 obrotów to sie wyłączało. To jednak juz nie istotne proszę o podpowiedż czy kupowac spręzarkę po regeneracji za około 1000zeta. czy użuwaną za okolo 300 zl ?
waham sie. podrawiam
Podjedż do jakiegoś warsztatu,gdzie swrwisują klimę.Teraz są takie automaty do których podłączasz układ klimy zaprogramowana maszyna wyciągnie i wyczyści stary czynnik dobije odpowiednią ilość nowego doleje do układu oleju,bardzo ważna rzecz!
W Piasecznie za takie coś płacę 100 zł,ale chca też i 300.
W Piasecznie k.stadionu.Chłopak na codzień pracuje przy klimie.Kupił porządny automat i po godz 17 robi fuchy za pół ceny,również w niedziele i święta.
Do T25 wchodzi 440g.czynnika + -30g.
Jednak wymienilismy zawór ( ten w kabinie samochodu-pod tapicerką pasażera) no i klima dalej nie działa chyba sterowanie......
[ Dodano: 2013-08-22, 16:00 ]
pojechałem w końcu do serwisu toyoty i tam stwierdzili ze jednak sprężarka. pracuje cały czas ale łożyska sie podobno psują i nie tłoczy tak jak powinna. wiec szukam sprężarki do silnika 2.0 D4D 126 km
pozdrawiam
poczytaj może jeszcze da się sprężarkę uratować... w serwisie jak zapytałem o osuszacz to powiedzieli że koszt 2,5 tys zł, leeki uśmiech i do widzenia.
Mam pytanie, dzisiaj pytalem sie w Aso odnosnie klimatyzacji, bo jest promocja na czyszczenie, jak zapytalem o napelnienie, to Pan stwierdzil ze sie nie napelnia chyba, ze jest nieszczelna to wtedy sie dobija(ale to oznacza ze cos jest nie tak, wystepuja jakies nieszczelnosci), czy to prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum