saab II 2003-2007 z silnikiem diesla.są chyba 1.9 i 2.2 więc który lepszy mnie interesuje.może któryś z kolegów posiadał takie auto kiedyś albo ktoś ze znajomych waszych takie posiada.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-05, 00:43
2.2DTI to straszny muł i prehistoria. Montowali go jeszcze za czasów Omegi.
1.9CDTI 150KM to sprawdzony fiatowski dizel i większych problemów z nim nie ma. Zapycha się tylko DPF przy jeździe miejskiej ale to przypadłość każdego dizla.
Mówię na przykładzie Vectry C, ale Saab to raczej to samo jeżeli chodzi o dizle, bo benzyny mieli swoje.
właśnie wiem ze saab to vectra ale zawsze inaczej wygląda na ulicy i o tych silnikach też coś słyszałem ale chciałem więcej wiedzieć.a kolego schwefel jak komfort jazdy w vectrze sie sprawuje wyciszenie kabiny silnika wiesz coś?miałeś vectre?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-07, 00:51
Znajomy miał VC kombi i czasami tym jeździłem. W porównaniu do T25 zdecydowanie twardszy zawias, mniej komfortowa ale i lepiej się prowadzi. Z tyłu jest ogrom miejsca zarówno na nogi, jak i nad głową.Co do wyciszenia to nie zapamiętałem żadnych szczegółów czyli pewnie nie było tak tragicznie jak w 1.9TDI ale też nie było rewelacji.
Podejrzewam, że Saab przyłożył się bardziej do nastawów zawieszenia i samego wyciszenia, w końcu to marka premium.
Witam .
Saab tylko bazuje na podzespołach Opla, ale tak na prawdę to zupelnie inna bajka. Jeździ się nim komfortowo i bardzo dynamicznie, ma w większości egzemplarzy znakomite wyposażenie ( o jakim własciciele opli nie moga nawet pomarzyć) , a koszty utrzymania nie odbiegają od innych marek. Wystarczy tylko trochę odwagi, żeby wybrać auto tak mało popularnej u nas marki, no i troche cierpliwości w znalezieniu odpowiedniego egzemplarza.
Jak tam Twoje poszukiwania ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum