Wysłany: 2013-07-01, 18:00 [Avensis T22] Jak oczyścić reflektor? Demontaż?
Jakimś cudem z przedniego reflektora w mojej T22 spadł gumowy kapturek, który od strony silnika osłania kostki doprowadzające prąd do żarówek. Zanim to zauważyłem, czyli przy pierwszej potrzebie wymiany żarowki, to przez jakiś czas jeździłem bez tej osłony. Efekt jest taki, że do reflektora nalecialo trochę paprochów i różnego rodzaju brudu.
Czy łatwo jest zdemontować przedni reflektor i go oczyścić? Jak się do tego zabrać?
Jeśli ktoś robił coś podobnego, proszę o podzielenie się doświadczeniami.
Miałem to samo
Zdemontowałem lampy i zabrałem do domu. Po odpięciu żabek trzymających szkło do obudowy delikatnie podważając zdemontowałem szkło, dość łatwo poszło bo masa uszczelniająca była stara.
Usunąłem resztki starej masy uszczelniającej, wyczyściłem miękką szmatką odbłyśniki i umyłem dokładnie szkła.
Całość złożyłem na silikon akwarystyczny (chyba 6 zł tubka, do wyboru czarny bądź bezbarwny) i lampy wyglądają jak nowe.
A jak świecą
Zajęło mi to może 2 godziny.
Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum