Wysłany: 2013-05-20, 14:05 [Avensis T25] Problem z czujnikiami cofania w T25 Prestige
W mojej Ave T25 wersja Prestige nie działają czujniki cofania, nie ma nawet piknięcia przy wrzuceniu wstecznego. Światła przy wstecznym zapalają się normalnie.
Sprawdzałem pod zderzakiem i idą tam kable, prawdopodobnie od czujników, więc wygląda no to, że jako takie są zainstalowane. Nie bardzo mam koncepcję gdzie i czego szukać.
Czy te czujniki są podpięte pod jakiś bezpiecznik, jeśli tak, to gdzie go szukać ?
Pamiętaj o tagach w temacie - poprawiłem (tomekkk1)
Dorwałem manual instalacji czujników na toyota-tech.eu, wygląda na to, że centralka jest za schowkiem po lewej stronie bagażnika. Nawet wczoraj udało się ją wymacać
Z manuala wynika, że na wiązce do centralki jest jakiś bezpiecznik, także jeszcze łudzę się nadzieją, że może on poległ a nie centralka.
Tylko teraz kombinuję jak zdjąć tapicerkę, żeby się dobrać do centralki która sobie leży na gołej blasze, ale jednocześnie wszystkiego nie rozwalić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum