Wysłany: 2013-04-01, 08:21 [Avensis T25] Problem z sprawdzeniem stanu poziomu oleju nam
Witajcie, jak w temacie mam problem z odczytem stanu oleju na bagnecie, ponieważ na całej jego długości mam smugi oleju. Tzn nie wskazuje mi od min do max tylko ,,rozjeżdża,, się po miarce tak jakby bagnet był tłusty czy co? Mieliście taki przypadek? Doradżcie czy wymienić na nowy czy może jest na to sposób? Pozdrawiam i Wesołych Świątek!
Wysłany: 2013-04-01, 11:41 Re: Problem z sprawdzeniem stanu poziomu oleju nam bagnecie.
banio13 napisał/a:
Witajcie, jak w temacie mam problem z odczytem stanu oleju na bagnecie, ponieważ na całej jego długości mam smugi oleju. Tzn nie wskazuje mi od min do max tylko ,,rozjeżdża,, się po miarce tak jakby bagnet był tłusty czy co? Mieliście taki przypadek? Doradżcie czy wymienić na nowy czy może jest na to sposób? Pozdrawiam i Wesołych Świątek!
To powszechna niedogodność w tych silnikach.Najlepiej odczytywać po nocy po pierwszym wyciągnięciu bagnetu bowiem ponawianie prób nic nie daje (smugi).
Poziom oleju na bagnecie w Toyocie sprawdza się po drugiej stronie bagnetu od strony silnika, a nie chłodnicy chyba prosciej sie nie da wytlumaczyc;-) w intrukcji jest opisane .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum