Wysłany: 2013-03-17, 21:32 [Avensis T25] dziwna barwa światła z ksenonów
Ostatnio zmieniłem zerniki - jeden się wypalił tak po 9 latach się zdarza. Po montażu i odpaleniu na nowo świateł zauważyłem że jeden jest idealnie biało/niebieski a ten właściwie wymieniony świeci bardziej żółtym niż białym światłem. Czy cos możecie podpowiedziec co robić?
Żarniki wymienia się wszystkie jednocześnie... wtedy uzyskasz pożądany efekt - jednolita barwa obu... w Twoim przypadku wygląda, jak byś zamontował żarnik o niższej temperaturze barwowej, niż ten w drugiej lampie...
niekoniecznie, xenony po około 100h osiągają barwę jaką powinny świecić, do tego czasu mogą być odstępstwa, czyli żarnik o barwie zimnej przez pierwsze 100 godzin ma prawo świecić na ciepło, dodam, że projektowana żywotność xenonów to 2500 godzin potem stopniowo spada ich strumień swietlny, ale może równie dobrze przestać działać po 2500 godzin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum