Toyota Avensis
Reklama Regulamin Regulamin Szukaj Szukaj Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia Avensis Download Pliki Avensis
 Ogłoszenie 

Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj z dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

opony aut części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[Avensis T25] bagażnik nie otwiera z pilota i ryglowanie dr
Autor Wiadomość
maciekx 

Typ: Avensis T25
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2003
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-03-06, 10:39   [Avensis T25] bagażnik nie otwiera z pilota i ryglowanie dr

jeszcze kolejne mam pytanko jak klikam na pilocie symbol bagażnika to bagażnik się nie otwiera tylko mrugają kierunkowskazy raz czy dwa razy i tyle a bagażnik się nie otwiera o co tu chodzi? coś nie zaprogramowane czy jak? podpowie ktoś?

a i jeszcze jedno mam pytanko jak zrobić żeby można było ryglować drzwi z pilota tak żeby nie można było otworzyć drzwi od środka.? bo chyba jest taka możliwosc np w oplu wciskało się dwa razy na zamykanie i wtedy bylo ryglowanie.

a i tak samo jak powinien działać ten przycisk w drzwiach koło sterowania szyb do zamykania zamków u mnie jak go naciskam to się drzwi zamykają i otwierają od razu. a to powinna byc chyba mozliwosc zamknięcia zamków wszystkich od srodka?

pomoze ktos?

ASO Avensis 

Silnik: 2.0 16V benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Hatchback
Imię: Tomek
Schwefel 
Śpi na forum

Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Wysłany: 2013-03-06, 23:52   

maciekx napisał/a:
a i jeszcze jedno mam pytanko jak zrobić żeby można było ryglować drzwi z pilota tak żeby nie można było otworzyć drzwi od środka.?

Nie ma takiej możliwości. Możesz jedynie mechanicznie zablokować tylne drzwi, tzw. zabezpieczenie dla dzieci i wtedy otworzysz je tylko z zewnątrz.

ASO Avensis 

maciekx 

Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2003
Wysłany: 2013-03-07, 10:56   

no ale mowisz że nie można a w instrukcji jest napisane że można ?? tylko ja nie potrafię jakoś tego włączyć a może tylko niektóre wersje to miały. zobacz tekst z instrukcji obsługi.
to samo z tym przyciskiem koło sterowania szybami wciskam a zamki mi sie zamykają i od razu otwierają czemu tak jest??

a i co do klapy bagażnika to już kumam wszystko działa z pilota tylko ja myslałem że tak jak w hondzie nacisnę przycisk na pilocie i klapa bagażnika mi się sama uniesie do góry a tu po prostu blokada zamka sie zwalnia i można wtedy ręcznie otworzyc bagażnik tylko trochę nie rozumiem sensu takiego czegoś bo po co sam bagażnik otwierać skoro potem i tak trzeba pilotem zamknąć cały samochod no chyba żeby ktoś obcy nie wsiadł do auta gdy chcemy sobie coś wyjać z bagażnika.

a tutaj wklejki z instrukcji ale ja nie kumam u mnie to nie chce działać.

jest napisane podwójna blokada zamka więc jak to jest że piszesz że nie ma blokady oprócz tej dla dzieci.

a tu blokowanie ze środka przyciskiem

wyjaśmi ktoś jak prostemu chłopowi? hehe :mrgreen:

pierwszak 
Nowy Klubowicz

Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2005
Wysłany: 2013-03-16, 17:17   

u mnie zamki zamykały się i otwierały - tak jak piszesz - gdy miałem rozwiercony zamek w drzwiach. Czasami auto samo się otwierało. Po wymianie zamka wszystko ustało.

przy okazji: przy rozwierconym zamku, nie mogłem otworzyć bagażnika - w żaden sposób. Mechanik mi coś tam rozłączył i od tego czasu mogę operować bagażnikiem z kluczyka, ale pilot nie działa. Po wymianie zamka (w drzwiach) zapomniałem o tym bagażniku - i teraz mam kłopot - nie działa pilot - ktoś kojarzy co i gdzie może być rozłączone?

ASO Avensis 

Odpowiedz do tematu