Wysłany: 2013-02-20, 21:05 [Avensis T25] Kontrolka TRC OFF swieci bezustannie
Witam, Przesladuje mnie swiecaca bezustanie kontrolka TRC OFF zawsze!!!! Nie reaguje na właczenie czy wyłaczenie przycisku. Auto jezdzi normalnie, nie slabnie, nic sie z nim nie dzieje . Inne kontrolki nie swieca sie . Nie wiem czy to ma cokolwiek wspolnego z tym co zauwazylem ale na sliskiej nawierzchni przy ruszaniu kola sie slizgaja a chyba nie powinny jesli systemy dzialaja poprawnie prawda? Co powinienem zrobic, sprawdzic by dojsc do sedna ????? Prosze o podpowiedz>>> Pozdrawiam !!!!!
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-02-21, 12:23
TRC OFF pojawia się w trybie awaryjnym - magistrala zarządzania moca odłacza TRC, u mnie np było to spowodowane błędem zbyt powolnej reakcji sondy lamba - kontroka powinna sama zgasnoć po około 20-25 cyklach rozruchu; o ile błąd nie wystąpi więcej; Wybierz się na diagnostykę komputerową; Dowiesz się co się stało; no i faktycznie kontrola trakcji nie działa...
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2013-02-21, 17:27
w chwili obecnej ciężko jest określić co może być przyczyną.
doraźnie spróbuj odpiąć klemę na kilka minut - zobacz czy nie "zresetuje" to kontrolki
ale wg mnie i tak najlepsze będzie podpięcie pod kompa i odczyt błędu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum