mi udalo sie zejsc w trasie w 3 osoby srednio 110 km/h i jakies tam wyprzedzanie do 6,7 gdzie komputer pokazywal 6,9 ale tankowalem do pelna 2 razy a w miescie lekka reka 12 mojej jazdy
Witam.Koledzy forumowicze możecie wypowiedzieć się ile pali wasza avensis 2.0 benzyna.Dziennie robię ok 40km(13 km trasa dom praca 13 praca dom reszta miasto) i na komputerze pokazuje 8.8-9.2 litra spalanie .Myślałem że spalanie takie jest jak komputer pokazuje dopóki znajomy mi nie powiedział co ma avke diesel że tak ok litry trzeba dodać do komputera.Wcześniej jeszcze zauważyłem że komputer trochę coś wariuje,mianowicie pokazuje że przejechałem np. 5km a dystans jaki mogę zrobić na paliwie które mam w baku spadło o 10 km.Czy wy też tak zauważyliście?
Tankuj zawsze do pełna na tej samej stacji i tym samym pistoletem, to uzyskasz dokładne wyniki spalania. U mnie rzadko wyniki z tankowania zgadzają się z komputerem. Czasem pokaże więcej, czasem tak jak powinno, mniej rzadko się zdarza.
_________________ BLONDYN
Engine: 1CDFTV 2000CC DIESEL TURBO
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-17, 22:20
Może jeszcze zawsze o tej samej porze?
Tankuj do pełna....na full.Spisz licznik....po wyjezdzeniu baku zatankuj ponownie i ilość zatankowanego paliwa podziel przez ilość przejechanych kilometrów do obecnego tankowania i pomnóż to wszystko x 100.Będziesz miał wynik co do setki.
Mój obecny wynik to:128 tankowań do pełna a średnia z nich wszystkich to 8,01.
Polecam stronkę Motostat do prowadzenia obliczeń jesli nie chce Ci się korzystać z kalkulatora.
Witam, no cóż - moje autko pali średnio 11-12l i to nie ma znaczenia miasto czy trasa, co prawda mam trochę ciężką nogę ale wydaje mi się,że trochę za dużo pali jak na 2 litrowy silniczek,mam to auto od czterech miesięcy - poprzednio miałem auto V6 z duzo mocniejszym momentem i więcej konikow i palilo podobnie...czy Wasze dwulitrowki też tak pala? bo jak czytam to większość ma "super wózki" z super spalaniem - 7-8l/100km
11-12 litrów nie ważne czy miasto czy trasa?....Zainteresuj się sondami lambda może kolego bo to aż nie możliwe.U mnie trasa PL-DK...prędkości 160-180 prawie cały czas...spalanie było 8.5l....załadowany po dach aż dupsko avka ciągnęła po asfalcie....więc jak nie wiem jak ciężką musisz mieć nogę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum