Wysłany: 2012-08-11, 09:39 Zakup Toyota Avensis 2.2 D 177 km. Help :)
Witam jestem tutaj nowy i zielony
Otoz w chwili obecnej mamy (ja i zona) Skode Superb 1.8T 2002r. z ktorej jestesmy bardzo zadowoleni. No ale niestety incydent na autostradzie a40 w Bochum 7.08.2012r. nie pozwala nam na dalsza jazde tym autem . Poprostu niechcemy miec auta po wypadku. Dlatego ja sprzedajemy i czekamy na pieniazki z ubezpieczenia pana Niemca.
Zdecydowalismy sie ze kupimy Toyote Avensis po Face Lifcie. Kombi dla mojej zony a 177 koni dlamnie Uwazam ze jest to dosc dobre rozwiazanie. Czytalismy duzo o tym aucie ale bardziej interesuje nas opinia uzytkownikow tego auta. Na co nalazy szczegolnie zwracac uwage przy zakupie auta. Jakich unikac. Jakie sa czeste usterki czy problemy. Co nalezy wymienic odrazu po zakupie auta. Auto kupowac bedziemy na terenie Niemiec bo tu mieszkamy.
Jestem posiadaczem Avki 2.0 benz.kombi.2007r.kupiłem ją w Polsce.
Przed zakupem zrobiłem przegląd auta w salonie Toyoty,(300zł)
Dość szybko zużywają się tarcze i klocki hamulcowe.
Ma łańcuch,piszą że wieczny:)
Przejechałem tym autem 6tyś km,i jestem zachwycony,auto szybko
się zbiera,przy szybkości około150km\h wystarczy zredukować do czwórki
i wyprzedzanie idzie jak po maśle.
Spalanie w mieście 8,5 do 9 l\100km,trasa mi w trasie z Niemiec okolice Hanoweru
840km spaliła 7l\100km:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum