Witam wszystkich.
Nie znalazłem podobnego tematu wieć postanowiłem rozpocząć nowy.
Mam niepokojące objawy a mianowicie: auto sprawuje się ok do pewnego momentu...
Ostatnie dwa dni (jak Toyka jest rozgrzana na maxa) po wciśnięciu gazu jest dławienie(szarpanie na 1-3biegu po zmianie), dalikatna chmurka później coś się "odetka" wciska w fotel a za mną czarno!!!. Występuje to na każdym biegu...
Egr czyszczony ok. 10tys km temu. Czy może to być związane w którymś wtryskiem?.
Proszę o pomoc od czego zacząć....!!!Przebieg 202tyś km.
Pozdrawiam
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2012-05-23, 18:24
dla mnie to też egr - a sprawdziłeś po czyszczeniu podłączenie - rurki - i to nie tylko po stronie egr-u ale też po "drugiej" i "po drodze" czy Ci rurka gdzies nie "puszcza"
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2012
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-05-24, 08:52
Kurde wszystko było ok przez 2 m-ce po oczyszczeniu egr ale dziś jeszcze raz wszystko przejrze...Martwi mnie fakt, że "dławienie" występuje na totalnie rozgrzanym aucie. Na zimnym i delikatnie już rozgrzanym wszystko ok- lata jak głupi...
Czy taki objaw może wystąpiąć przez wtryski?. Pomóżcie!!!
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2012
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-05-25, 09:09
Nie mam zielonego pojęcia. Troche dziwny objaw...
Dziś wieczorkiem wszystko dokładnie przejrze i jeśli coś znajde napewno napisze.
Pzdr.
[ Dodano: 2012-05-28, 11:33 ]
Witam,
Wyczyściłem zawór ERG i... wszystko wróciło do normy...
Mam kolejne pytanie: czy to normalne, że od ostatniego czyszczenia egr (14tyś km temu) znów należało wyczyścić zawór?. Troche szybko...
Pzdr.
Spróbuj może użyć jakiegoś dodatku do paliwa. Nie masz problemów z zapalaniem? Jak przy odpalaniu rozrusznik słabo kręci i dodaje się gazu, to tworzy się dużo sadzy. Jak użytkujesz samochód, jeździsz delikatnie czy żwawo, głównie po mieście, czy w trasie? Warto czasem przeciągnąć na poszczególnych biegach, lub wyskoczyć na autostradę, samochód się odmuli...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum