Wysłany: 2012-04-18, 13:38 [Avensis T25] Problem z oświetleniem kabiny w poz. "doo
Witam. Po wizycie u lakiernika(poprawki drzwi kierowcy) i spalonych dwóch zarówkach ośw. kabiny mam problem z działaniem przedniej lampki oświetlenia w pozycji "door". Wymieniłem spalone żarówki i bezpiecznik i doprowadziłem oświetlenie ponownie do życia. Od tego jednak czasu, po przełączeniu włącznika w poz. "door" lampka tylko żarzy i jednocześnie powoduje przyciemnienie lampki oświetlenia stacyjki - gaśnie natomiast po czasie, tak jak powinno być. Wszystkie pozostałe lamki ośw. kabinyn i drzwi działają prawidłowo, kontrolka otwartych drzwi również. Ta sama żarówka w pozycji "on" świeci prawidłowo. Podejrzewam, że problem może twkić w urządzeniu powodującym czasowe wyłączanie tej lampki, nie wiem jednak gdzie tego szukać. Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam.
czy tak sie dzieje niezależnie od tego, które drzwi otwierasz? mi to wygląda na problem z brakiem masy.
Jeśli sprawa jest niezależna od tego, które drzwi otwierasz (a tak wlaśnie podejrzewam skoro inne lampki (w drzwiach) działaja porawnie) szukał bym raczej rozwiązania problemu w samej lampce podsufitki, a nie w czujniku otwarcia drzwi. Sprawdź czy nic tam nie jest skorodowane, zaśniedziałe. Nie wiem jak od wewnątrz ta lampka wygląda więc nic więcej nie pomogę.
Dzięki Tarlep. Problem polega jednak na tym, że lamkę już wyjmowałem i wszystko jest ok. Natomiast na kostce w podsufitce już jest problem, bo próbnik napęcia przy kabelku od poz. door też żarzy, a nie świeci jak przy pozostałych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum