Mam wyciek oleju w miejscu łączenia głowicy z blokiem. Olej wycieka na zewnątrz. Nie zauważyłem, aby samochód nadmiernie się nagrzewał, tracił płyn chłodzący, kopcił itp.
Jedynie ma wyciek na zewnątrz. Olej jest czysty, jego kolor przypomina kolor miodu.
Dziwna sprawa, czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? Co było przyczyną?
[ Dodano: 2009-09-20, 22:01 ]
Samochód mam od tygodnia, zrobiłem niewiele kilometrów może od kupna około 200, o wycieku zorientowałem zaraz po kupnie jak chciałem "podpicować" auto i gdy zabrałem się za okolice silnika zobaczyłem, że na górze skrzyni, tam gdzie wkręcony jest jakiś czujnik zebrał się ojej, wyglądało to na stary wyciek. Początkowo myślałem, że to ojej z przekładni, ale gdy pojechałem na warsztat okazało się, że ten ojej ścieka od przodu z silnika.
wyciek3.JPG widok z przodu od strony skrzyni, olej ścieka do tyłu
Plik ściągnięto 595 raz(y) 116,66 KB
wyciek2.JPG widok z przodu od strony rozrządu, widać jak się poci
Plik ściągnięto 432 raz(y) 99,89 KB
wyciek1.JPG widok z przodu od strony skrzyni, olej ścieka do tyłu
Właśnie tak myślałem widząc tę czarną maź. Efekt niedokladnego złożenia podczas wymiany uszczelki. CAŁE ASO (dużo kasy za robotę i po robocie duże koszty)
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Po tym jak okazało się, że ASO Toyota sprzedała mi wadliwe auto, rozstałem się tym T25. To same ASO odebrało samochodzik i zwróciło pieniądze. Za to mogę ich pochwalić, że nie robili z tym problemu i przyznali się do błędu.
Od wczoraj ponownie jestem posiadaczem T25 D4 sedan - myślę, że to autko mnie mile zaskoczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum