Koledzy, mam pytanie: co sądzicie o przedłużeniu o kolejne 2 lata gwarancji Toyoty Avensis T27 2.0 D4D, czy warto (ponoć mają się nie psuć!!!) czy też. Jest to spory wydatek w opcji full tj. 3200 zł. W tej chwili mam przejechane 75.000 km i nic z nim się nie dzieje, rocznie robię ok. 30.000 km. jednak w obecnej zaawansowanej technologi silników diesel mam obawy o takie rzeczy jak drogie wtryski, turbina, koło dwumasowe itp. Proszę o opinie. :lol:
ja się dowiedziałem że nie ma gwarancji 3 lata tylko jest cicha 5 letnia gwarancja tzn zależy jakim klientem jestes dla serwisu i salonu gdzie kupowałeś autko jak kupujesz dodatki serwisujesz nie jęczysz itd to przymykają oko i masz 5 lat gwarancji jak jesteś ok itd ale jak jest w praktyce nie wiem dokładnie.
co do wtrysków zależy co lejesz ja do swojej tylko ultimete lub vpower shell i co 5 tankowań dolewam specyfikk do czyszczenia wtrysków oczywiście kupiony w toyota serwis na fakturę żeby później nie było że coś nalałem złego, co do turbiny zalezy jak użytkujesz nie wyłącza się silnika po szybkiej jeździe od razu tylko trzeba poczekać około 2 min a sprzędło też zależy jak go użytkujesz czy szarpiesz czy delikatnie itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum