Witam mam problem toyota avenssis 2001 r 2.0 d4-d auto nie mialo mocy cisnalem w pedal i nic obroty 3000 max predkosc 5 bieg 100 km/h max diagnoz wiele , wyszlo albo katalizator zapchany albo wtryski , wtryski zostaly, moje pytanie czy wtryski 4 pinowe mozna regenerowac lub jak mniejszym nakladem finansowym zalatwic ten problem pozdrawiam
A może po prostu paliwo podmarzło i przypchało filtr? Samochód garażowany?
No i te 100km/h sugeruje zaworki SCV..Można je próbować czyścić/płukać/rozruszać...
wtom napisał/a:
obajwem uszkodzenia scv jest:
- dławienie się silnika w zakresie 0-2500obr, praktycznie ciężko ruszać i jechać z większymi obrotami
- dławienia w zakresie 3-3,5 tys obr (typu ciągnie/odpuszcza) przy głęboko wciśniętym pedale gazu
gaśnięcie silnika przez scv jest praktycznie b. rzadkim przypadkiem
A to stało się dziś, czy od dłuższego czasu już tak jest? Gdzie tankujesz auto? Jak to stało się ostatnio to moim zdaniem paliwo podmarzło.
Tytuł postu warto by poprawić. Zamiast: Wtryski pomocy lepiej napisać Avensis T22 D-4D jak regenerować wtryski?
Dzieki za odzew stalo sie duzo wczesniej ale jak bylo cieplo objawy byly lagodniejsze napewno to nie zamarzniete paliwo jezeli byly by to wtryski czy cztero pinowe nadaja sie do regeneracji? i jaki moze byc koszt
Miałem podobny przypadek. Tyle że u mnie rozszczelniła się membrana w podstawie filtra paliwa...(łapał lewe powietrze).nie mówie że w Twoim przypadku jest to samo ale wtryski to chyba ostateczność. Potrzebny jest dobry mechanik który nie będzie próbował wyciągnąć pieniędzy za nic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum