Wysłany: 2009-09-03, 21:08 [Avensis T22] problem z kluczykiem
Witam
mam problem z kluczykiem do mojej t22, nie dzialaja przyciski na nim i nie moge z niego otwierac ani zamykac samochodu, nie jest to kwestia bateri tylko stykow
.
jest jakis problem z dorobieniem takiego sterowania ??
nie nie wysyla nic, rozberalem kluczyk i widze ze styki sa poprostu rozwalone, i teraz kwestia czy mozna takie cos dorobic do danej centralski centralnego zamku w tym samochodzie
Jaki powienien być zasięg kluczyka?
Mój szczerze mówiąc doprowadza mnie do pasji, zasięg jest niewielki i trzeba kilka razy nacisnąć, aby zadziałał.
Czy u WAS jest tak samo?
Może to kwestia baterii?
Nigdy jakos nie zwracalem na to uwagi ale mysle ze okolo 15-20 m spokojnie, jedno klikniecie i ave jest gotowa przy najblizszej okazji zmierze zasieg kluczyka dokladniej pozdrawiam
Witam wszystkich. Mam problem, mianowicie nie dziala zamykanie z pilota sygnal jednak jest potwierdzany mrugnieciem kierunkowskazow. Otwieranie dziala normalnie i jest potwierdzone podwujnym mrugnieciem kierunkow. Stalo sie to niedawno wczesniej dzialalo wszystko normalnie. Posiadam jeden kluczyk.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-01-30, 20:54
1. może to banał ale sprawdź czy masz podomykane wszystkie drzwi łącznie z tylną klapą i pokrywą silnika, ew. może któryś czujnik nie ma styku. bo taki objaw to najczęściej występuje w tych wypadkach.
2. wymiana baterii w pilocie - też często bywa że słaba bateria daje takie objawy
Wszystkie krancowki dzialaja tzn zapala i gasnie lampka wewnetrzna jak rowniez gasnie lampka sygnalizujaca otwarcie drzwi na tablicy wskaznikow.
Bateria wymieniona na nowa i sprawdzona.
[ Dodano: 2011-01-31, 11:43 ]
Jeszcze sa dwie rzeczy ktore daja do myslenia:
Centralny zamek zamyka i otwiera z przycisku (ryglujacego) znajdujacego sie na drzwiach kierowcy. Tym magicznym przyciskiem zamykam Ave
Natomiast po wlozeniu kluczyka w zamek drzwi kierowcy i przekreceniu kluczyka.
Zamykaja sie tylko drzwi kierowcy, a otwieraja wszystkie drzwi i slychac dzwiek otwarcia.
Zastanawiam sie czy aby w zamku drzwi kierowcy nie ma jakichs mikro wlacznikow?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum