Wysłany: 2011-12-31, 12:38 [Avensis T25] witam co o tym myslicie?
witam poszukuje avki po lifcie z silnikiem disla.
co o niej myslicie? http://otomoto.pl/toyota-...-C22095141.html
na co mam zwrocic szczegolna uwage i czy wg was ten motor jest ok?
oczywiscie przed kupnem zamierzam odwiedzic ASO
Przerabiałem całkiem niedawno zakup samochodu dla żony i stwierdzam, że wszystkie komisy zawsze coś ukrywają.
Zrobisz jak zechcesz, ale moja rada lepiej poszukać samochodu z prywatnych rąk niż z komisów, handlarzyków etc ... (rzeczą jasną jest że prywaciarz też może mieć coś na sumieniu, ale wg. mnie jest o wiele mniejsze ryzyko)
Wszystkie moje przemyślenia są z życia wzięte.
Powodzenia w zakupie dobrego, sprawnego samochodu od uczciwego sprzedawcy.
Odnośnie ogłoszenia to nie ma zaznaczone: BEZYPADKOWY
Dokładne sprawdzenie samochodu w ASO bezwzględnie jeśli się zdecydujesz za zakup.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2012-01-04, 20:59
a bezwypadkowa to nie znaczy że nie miała dzwonu
1.
wynika to z definicji co to jest wypadek a co to jest kolizja
jeśli w zdarzeniu ktoś ucierpi to jest to wypadek, jeśli tylko straty materialne to jest to kolizja a nie wypadek
2.
jeśli nie daj Bóg ktoś wtargnie Ci na drogę i trącisz go lusterkiem w wyniku czego będzie on miał złamaną rękę a Ty możesz nawet nie mieć śladu na aucie (lusterko się złoży) to to auto jest "wypadkowe"
3.
jak auto (kierowca) pierdyknie w słup/drzewo/ścianę, przerysuje (nawet na wylot) drzwi, albo tak jak u mnie było w poprzednim aucie - toyotka Jimny wjechała mi w przednik błotnik, obróciło ją i "przeciągnęła" mi się po całym boku kończąc na tylnej lampie - naprawa blacharska - wymiany i klepanie blach, malowanie, lampy, listwy, i inne pierdoły- prawie w cenie rynkowej auta (z OC sprawcy więc bez szkody całkowitej) , - ale żadna osoba nie odniesie obrażeń to to autko jest BEZWYPADKOWE ale jest po kolizyjne
4.
również wysuszone i odpicowane "topielce" (no oczywiście chyba akurat nie w przypadku tego linkowanego auta) są bezwypadkowe
I na tej definicji bazują np komisy czy "pośrednicy" przerabiając "przystanki autobusowe" na bolidy i reklamując je jako bezwypadkowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum