Nie wiem ile w tym prawdy ale możliwość sprawdzenia jest tylko Ave serwisowanych w PL. Chciałem sprawdzić Ave którą ktoś sprowadził i powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości - jeśli mam dowód rejestracyjny, właściciela i oczywiście autko było seriwsowane w RP to podadzą .
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-10-17, 16:27
dokładnie tak - historię toyki możesz tylko sprawdzić w Aso w momencie i zakresie tylko serwisowania w kraju (mogą żądać Dow rej lub/i zgody obecnego właściciela chociaż nie jest to regułą) . jeśli auto przyjechało z zagranicy to jak masz ksiązkę to po pieczątkach w niej możesz się pokusić o kontakt z serwisem zagranicznym (tel., mail, itp)
Jak widzę jesteś z podkarpacia - jak masz blisko to podjedź do Dakaru w Krasnem k/Rzeszowa. Tylko tam jest taka sprawa, że zależy jak trafisz na gościa, bo z tego co pamiętam to "chłopcy" od sprzedaży nie zawsze chcą udzielić info "na gębę" (bez DRej), możesz jeszcze spróbować u gościa od serwisu (chyba p. Tomek) on jest podobno "bardziej przyjazny" i może coś poradzić. Co i tak nie zmienia faktu że ich "baza wiedzy" dotyczy tylko obszaru polskich stacji ASO(TMP)
Ja sprawdzałem kilka avek jak kupowałem swoją 2 lata temu, tylko kilka razy była odpowiedź odmowna, ale na ogół się udawało, zależy kto odebrał telefon
A jeśli zagranicą było coś robione w serwisie, to też mają wgląd, co to było i przy jakim przebiegu, tylko nie jestem pewny, czy z każdego kraju UE, bo chyba nie ze wszystkich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum