Witam . Mam Avkę T25 z 2004r. i od pewnego czau nie daje mi spokoju kontrolka świec żarowych. Jednego dnia zapala sie na 20 -30 s. i słychać tykniecie przekaźnika dzisaj po pierwszym przymrozku kontrolka nie zapaliła się. Wprawdzie odpaliła od razu, zadymiła i silnik pracował normalnie. Zastanawiam się co jest odpowiedzialne za włączenie świec żarowych i od czego to zależy, ewentualnie od czego zacząć żeby znaleźć usterkę.
Może masz spaloną którąś ze świec? Nie zapala jakoś ciężej? Długość grzania świec zależy też od temp na dworze, jak ciepło to świece grzeją się szybciej. Ale można sprawdzić czy świece są sprawne to góra 30 minut roboty.
Chociaż jak dobrze pamiętam spalone świece wywalały kontrolki VSC TRC...
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Jutro sprawdzę świece choć nie wydaje mi się żeby były uszkodzone myślę ze za czas grzania i za włączanie odpowiedzialny jest centralny komp i steruje przez pomiar temp zewnętrznej .Dzisiaj wyjezdzając z garażu świece rano nie grzały a póżniej gdy postał na na dworze ok 10 stopni grzały. Udał mi się sciągnąć instrukcje napraw po angielsku może coś tam znajdę http://www.avensisklub.pl...es/icon_sad.gif
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum