Wysłany: 2011-10-12, 13:28 [Avensis T22] Czy popełniłem błąd przy wymianie filtra ?
Jestem po raz pierwszy na forum więc na początek chcę wszystkich przywitać.
A więc tak jak w temacie. Wymieniając filtr powietrza rozłączyłem kostkę od bodajże przepływomierza bez uprzedniego rozłączenia akumulatora. Powiedzcie mi czy ja czasami nie powinienem teraz udać się do mechanika żeby wykasował błędy ?
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-12, 17:02 Re: Czy popełniłem błąd przy wymianie filtra ?
rti1 napisał/a:
Jestem po raz pierwszy na forum więc na początek chcę wszystkich przywitać.
A więc tak jak w temacie. Wymieniając filtr powietrza rozłączyłem kostkę od bodajże przepływomierza bez uprzedniego rozłączenia akumulatora. Powiedzcie mi czy ja czasami nie powinienem teraz udać się do mechanika żeby wykasował błędy ?
Czy wyświetlają się błędy to tego nie wiem bo nie podpinałem go jeszcze pod komputer. No chyba że masz na myśli deskę rozdzielczą, więc tam mi się nic nie wyświetla.
Auta nie odpalałem kiedy był odpięty przewód. Wymieniłem filtr, podpiąłem przewód i dopiero odpaliłem.
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-12, 19:18
rti1 napisał/a:
Czy wyświetlają się błędy to tego nie wiem bo nie podpinałem go jeszcze pod komputer. No chyba że masz na myśli deskę rozdzielczą, więc tam mi się nic nie wyświetla.
Auta nie odpalałem kiedy był odpięty przewód. Wymieniłem filtr, podpiąłem przewód i dopiero odpaliłem.
nawet jakby złapał bład przepływki to dla kompa to pierdoła. po podpięciu z powrotem i odpaleniu na desce nic nie będzie świecić. w d4d można jeździć nawet bez przepływki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum