Byłem obejrzałem i wizualnie jest więcej niż dobrze jak na ten rok. Całość obadałem też czujnikiem lakieru i jest bezwypadkowy. A przynajmniej ma wszędzie taką samą grubość lakieru.
Silnik to 1.8 ale chyba nie VVT-I. Sprzedawca ma do niej książkę. Ostatni wpis w 2010 roku przy 171 tys.
Środek czysty zadbany. Z wad zauważyłem inny prawy reflektor firmy Depo, więc na pewno był zmieniany lewy to Magnetti Marelli.
Mam teraz pytanie o ten silnik, bo na forum czytam, że biorą sporo oleju i że była akcja serwisowa dotycząca właśnie silników 1.8. Tylko czy to dotyczyło tylko VVT-I czy tych bez VVT-I też i jak to jest z tym spalaniem oleju w silnikach 1.8?
Drugie pytanie. Jak wygląda kwestia blach w Toyotach?? Są ocynkowane? Czy w takich samochodach jak ten zdarza się już po tylu latach korozja gdzieś na nadkolach albo drzwiach?? Obecnie jeżdżę Civic'em no i jakie są blachy w Hondach to wiadomo. Nadkola z tyłu przeżarte. Czy podobne problemy występują też w Avensisach?
I ogólnie na co zwrócić uwagę przy zakupie Takiego Avensisa. Jakie są jego słabe punkty oprócz tego oleju. Może zawieszenie?? Może elektronika?
Z góry dziękuję za pomoc
[ Dodano: 2011-10-12, 20:35 ]
To co??? Nikt nic nie powie??
1. Okolice przedniej szyby
2. Tylne nadkola - wewnętrzna strona (rynienki spływowe)
3. W kombiaku miejsca przejść kabli tylnej klapy do kabiny
Warto tez sprawdzić czy woda nie leci do bagażnika w boczne schowki. Jeżeli schowki są powycierane i czyściutkie to znaczy ze woda leci i ktoś celowo je suszył i wycierał.
Mam pytanko pare dni temu kupilem Avensiska i postanowilem ja pozadnie wyczyscic a szczegolnie bagaznik w ktorym jezdzil pies i bylo pelno klakow
Powyciagałem wszystko czyli wszystkie polki i co została mi wkladka z tworzywa jakby szarego steropiany czy cosik do niego podobnego i za chiny nie moge jej umiejscowic. Prosze o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum