ja co prawda mam t25 ale podejzewam ze w t22 jest dokladnie w tym samym miejscu tzn za schowkiem przed nogani pasazera musisz zdemontowac schowek u mnie odbywa sie to poprzez odkrecenie teleskopu na ktorym trzyma sie schowek o musisz scisnac z obu stron boki wtedy powinien wyjsc a wtedy tylko wystarczy zdjac zaslepke i filterek jest juz widoczny
Dla uzytkownikow ave T22 od razu podpowiem, ze w ich autkach filtr kabinowy
znajduje sie obok pedalu gazu.
Trzeba odchylic kawalek wykladzinki i wysunac filtr, ktory jest dwuczesciowy,
czyli najpierw wyjdzie pierwsza czesc filtra, a pozniej trzeba wyciagnac tez druga czesc.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2009-06-09, 17:54
Witam Państwa [T25]
Ja mam pytanie o filtr kabinowy a konkretnie o fakt iż:
filtr który był miał napisane z boku UP i strzałkę do góry ( to jasne )
ale kupiłem teraz nowy filtr który nie posiada owego napisu tylko strzałkę w górę i napis AIR FLOW. To dwie zupełnie inne informacje. Filtr z obu stron wygląda identycznie i teraz moje pytanie:
W którym kierunku przepływa powietrze z góry do dołu czy odwrotnie ???
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2009-06-09, 18:20
nie zrozumiałem zdania: "więc jeśli masz strzałkę od dołu (u dołu grot) do góry to montujesz strzałką do dołu"
i gdzie jest dmuchawa u góry czy u dołu pytanie wiec
powietrze płynie z góry na dół czy z dołu na górę ?
Jak masz napis air-flow i strzałkę to montujesz strzałką w dół - dmuchawa jest na dole i powietrze przepływa "z góry na dół". Przy następnej wymianie sam się o tym przekonasz bo na górze filtra będzie brud i resztki paprochów.
powietrze płynie z góry na dół czy z dołu na górę ?
może mało jasno wytłumaczyłem, ale chodziło o to co mówił odyso. Powietrze płynie z góry na dół
Cytat:
Przy następnej wymianie sam się o tym przekonasz bo na górze filtra będzie brud i resztki paprochów.
Wcale nie, bez różnicy czy włożysz tak czy odwrotnie brud i tak będzie, ale zła strona nie wyłapuje dokładnie kurzu, ale na 1 rzut oka będzie wyglądał na tak samo brudny
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum