Wysłany: 2011-07-27, 11:43 [Avensis T22] Otwieranie i zamykanie brak sygnałów świetlnyc
Witam!
Mam takie pytanie , mam toyote avensis 2.0TD T22 wersja Europa... podczas zamykania i otwierania drzwi nie mam sygnału ani świetlnego ani dźwiękowego... i zastanawiam się czy to normalne w tej wersji czy może gdzieś coś jest nie tak?
A może ktoś zamontował uniwersalny zamek centralny bez możliwości podłączenia kierunków i sygnału dźwiękowego? Rygielek wtedy np. może chodzić ciężej jak się ręcznie zamyka. Może koszt uniwersalnego zamka był tańszy niż cały zamek oryginalny.
_________________ Z idiotami się nie dyskutuje. Najpierw sprowadzą Cię do swojego poziomu, a następnie pokonają doświadczeniem.
Ja bym raczej napisał tak (domyslam sie, ze koledze wyzej chodzilo o to samo):
Może do zamka centralnego na kluczyk ktoś dolożył centralke do sterowania pilotem, w takiej sytuacji zapewne zostal podpiety jeden nowy silownik pod zamek kierowcy. bez rozbierania drzwi taka robote poznasz po tym ze przy otwieraniu pilotem drzwi kierowcy otworza sie ulamek sekundy przed pozostalymi.
A w ogole to jakiego masz pilota? oryginalny ze znaczkiem toyoty czy cos innego?
No właśnie mam komplet dwóch oryginalnych kluczyków z wbudowanym pilotem i ich właśnie używam. Nie zauważyłem raczej żeby coś ciężej chodziło, a samochód ma od nowości książkę pojazdu i nigdzie nie ma wzmianki o tym że było coś wymieniane... chyba że poprzedni właściciel zrobił coś na własną rękę, chociaż dziwne by to było bo samochód służył jako służbówka...
Sygnały świetlne towarzyszyły zamykaniu i otwieraniu ave z pilota jeśli wyposażona była w fabryczny alarm.
Niektóre mają niestety tylko sterownik zamka z pilotem w kluczyku i tu sygnałów niestety brak.
Jeżeli jest to sterowane pilotem w kluczyku to podejrzewam, że to fabryczny sprzęt - może jest uszkodzone połączenie które daje sygnał na kierunkowskazy, może jakiś przekaźnik jest trefny albo przewód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum