Witam
Czy odłaczając akumulator trzeba będzie później po ponownym podłączeniu coś programować ?, czy może w trakcie odłączania zapewnić alternatywne żródło (drugi akumulator)? Pytam bo nie jestem pewien - różne opinie słyszałem na ten temat.
Proszę o pomoc i podpowiedzi, z góry dzięki.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2010 Posty: 65 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-06-20, 20:01
Ja wyciągałem swój na całą noc. Problemem może być wyjący alarm jeśli go masz, wtedy trzeba wyłączyć syrenę.
Poza tym oprócz rozprogramowania radia i szyb nie ma żadnych skutków ubocznych.
Szyby programujesz przytrzymując przycisk do maksymalnego opuszczenia nastąpnie maksymalnego zamknięcia po czym funkcja auto działa sama bez konieczności trzymania przycisku.
zwykle sluzy do tego taki maly kluczyk, z tym ze nie wiem jak dokladnie to wyglada w fabrycznym alarmie, ja u siebie mam alarm montowany w salonie ale nie fabryczny i na obudowie syreny pod gumka mam miejsce do wsadzenia i przekrecenia kluczyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum