Czy da się tak zaprogramować kluczyk aby po wciśnięciu przycisku lock autko nie tylko zamykało się ale również automatycznie domykało wszystkie otwarte szybki?
Zależy mi na tym aby działo się to za pomoca przycisku lock a nie dodatkowym pilocie
Czy da się tak zaprogramować kluczyk aby po wciśnięciu przycisku lock autko nie tylko zamykało się ale również automatycznie domykało wszystkie otwarte szybki?
Zależy mi na tym aby działo się to za pomoca przycisku lock a nie dodatkowym pilocie
Jeśli masz alarm w Ave, można to zrobić poprzez dołożenie dodatkowego modułu (jeśli alarm go nie ma). Tak czy inaczej podjedź do zakładu zajmującego się alarmami i pogadaj z nimi, bo kolesie z ASO nie zawsze mają wiedzę na ten temat.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2011-06-02, 08:26
Tobie zapewne chodzi o takie samo domykanie szyb jak jest w szmelcwagenach czyli z kluczyka. Tutaj trzeba byłoby zapytać kogoś kto naprawdę jest dobry w elektryce samochodowej. Ja mam w swojej alarm oryginalny, który jest załączany z kluczyka. Wydaje mi się, że powinna być możliwość założenia dodatkowego modułu do tego właśnie alarmu. Wtedy sprawa byłaby załatwiona, ale i tak proponuję podjechać do jakiegoś dobrego warsztatu.
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-02, 08:32
Ja muszę sprawdzić w domu jak jest u mnie
W każdym bądź razie w samochodzie służbowym, który użytkuję, należy przytrzymać dłużej wciśnięty guzik lock/unlock i wówczas szybki się domykają. Identycznie ma kolega w Octavii, czyli krótkie, zwykłe naciśnięcie pilota nie powoduje domknięcia szyb, trzeba dłużej przytrzymać.
Może mi się uda sprawdzić wieczorem, jak żonie podwędzę kluczyki
_________________ Pozdrawiam
Jacek
1.8VVT-i, SOL
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-02, 08:34
Ja mam założony w ASO autoalarm Logic RDA.
Sterowany oczywiście fabrycznym pilotem.
Do tego alarmu mam przez mojego machera zrobione domykanie szyb z pilota.
Ale co i jak to ci nie powiem . Ale jak z tego widać da sie .
Okna domyka się wciskając unlook a 1s potem loock.
Silnik: Inny
Rok: 2000
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-06-02, 13:22
Ja się wstępnie orientowałem i opcja domykania z pilota jest tansza tzn. podpina sie pod alarm/centralny zamek moduł domykania szyb (oczywiście pod szyby też) takich modułów na allegro jest dużo
Natomiast domykanie szyb z kluczyka to znacznie wiekszy koszt bo kazde drzwi trzeba rozebrac i cos w nich zamontowac dokładnie nie wiem bo odpuscilem temat jak uslyszalem ze to koszt ponad 400zł
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-02, 13:49
Wszystko zależy od alarmu jaki masz zamontowany w aucie.
I od człowieka który zna się na tym i na instalacji toyoty.
Mi mówili,ze jeżeli w aucie pisze ALL AUTO przy przyciskach szyb to zamykanie szyb można zrobic w prosty i tani sposób.Jak nie wiem bo nie chciał mi mój majster zdradzić.
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-03, 06:01
Wczoraj sprawdziłem i DZIAŁA
Otworzyłem okno od strony kierowcy
Zgasiłem silnik
Wysiadłem
Nacisnęłem krótko LOCK i samochód się zamknął ale szyby nie domknął
Nacisnąłem UNLOCK
Ponownie nacisnąłem LOCK przytyrzymując przycisk nieco dłużej i....
.... szybka pięknie się zamknęła 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Sprawdzcie u siebie bo może cudze chwalicie a swojego nie znacie
Zgasiłem silnik
Wysiadłem
Nacisnąłem UNLOCK
Zgasiłem silnik
Wysiadłem
Nacisnąłem UNLOCK
Właśnie testowałem to u siebie i nie działa tak jak opisałeś. Zwróciłem uwagę jednak na coś innego:
wsiadam do samochodu --> przekręcam kluczyk --> otwieram szybę --> wyciągam kluczyk i dalej mogę sterować szybami. Jak otworzę drzwi to już szyba nie daje się podnieść ani opuścić.
Macie tak samo :?:
[ Dodano: 2011-06-03, 12:11 ]
Właśnie przestudiowałem instrukcję w tym temacie. Szyby powinny działać jeszcze przez kilkadziesiąt sekund po wyjęciu kluczyka do momentu otworzenia którychkolwiek drzwi przednich.
Instrukcja nic nie wspomina o domykaniu szyb kluczykiem/pilotem.
JacekKu masz alarm? a jeśli tak to fabryczny czy inny?
Ja mam alarm montowany w ASO przy zakupie ale nie jest to fabryczny alarm tzn. nie ma np. funkcji monitorowania wnętrza jak podaje instrukcja obsługi auta z fabrycznym alarmem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum