Wysłany: 2011-05-29, 21:37 [Avensis T25] Prosze o pomoc w wyborze T25 Kombi
Witam
zwracam się do Was drodzy forumowicze o pomoc w doborze "nowej" Tojotki dla mojej rodziny. Obecnie posiadam Racine, ale przyszedł czas na coś nowego. Jako ze nie robię w roku więcej niż 25tys km wybrałbym silnik benzynowy i upatrzyłem dwa auta:
1. Toyota Avensis 1.8 VVT-i Combi - 80tys km rocznik 2007 cena ok. 53 tys zl
2. Toyota Avensis 2.0 VVT-i Combi Sol - 74 tys km rocznik 2008 cena ok. 55 tys zl
Oba auta stoją u dealera Toyoty, z książką serwisowa, sa zadbane.
Który możecie mi polecić, czy może lepiej porozglądać się za dieslem?
Na co zwrócić uwagę przy kupnie, niby z serwisu, ale może nie mówią wszystkiego?
Co myślicie o cenie ?
Czy 2.0 pali dużo więcej niż 1.8?
Jak głośne jest Avensis przy prędkościach powyżej 140kmh?
Z gory serdecznie dziękuję za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość na pytania laika.
Wysłany: 2011-05-30, 10:55 Re: Prosze o pomoc w wyborze T25 Kombi
perun napisał/a:
Witam
zwracam się do Was drodzy forumowicze o pomoc w doborze "nowej" Tojotki dla mojej rodziny. Obecnie posiadam Racine, ale przyszedł czas na coś nowego. Jako ze nie robię w roku więcej niż 25tys km wybrałbym silnik benzynowy i upatrzyłem dwa auta:
1. Toyota Avensis 1.8 VVT-i Combi - 80tys km rocznik 2007 cena ok. 53 tys zl
2. Toyota Avensis 2.0 VVT-i Combi Sol - 74 tys km rocznik 2008 cena ok. 55 tys zl
Oba auta stoją u dealera Toyoty, z książką serwisowa, sa zadbane.
Który możecie mi polecić, czy może lepiej porozglądać się za dieslem?
Na co zwrócić uwagę przy kupnie, niby z serwisu, ale może nie mówią wszystkiego?
Co myślicie o cenie ?
Czy 2.0 pali dużo więcej niż 1.8?
Jak głośne jest Avensis przy prędkościach powyżej 140kmh?
Z gory serdecznie dziękuję za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość na pytania laika.
Pozdrawiam
Niedawno stałem przed podobnym dylematem. Pojechałem do niemiec i kupiłem 1.8 vvt-i 88.300 km przebiegu. Dziś jadę nią do Toyoty podpiąć pod komputer i sprawdzić czy wszystko gra:) Póki co jestem bardzo zadowolony. Autko mam zadbane. na trasie gdzie byłem załadowany to spaliła mi ok 9 litrów paliwa na 100 km przy średniej prędkości 130 km/h. Obecnie w mieście po przejechaniu 250 km średnie spalanie mam na poziomie 8,1 litra.
Powiem Ci że nie chce mi się wysiadać z tego autka:) Co do kupowania auta w Polsce to chyba spod salonów jest najbezpieczniej ale za to i stanowczo drożej. No ale cóż w ramach ceny masz sprawdzone autko i przypuszczam ok 2 letnią gwarancję. W niemieckich salonach toyoty były avensis z 2008 roku z przebiegiem 53 tys. km widziałem po 12.500 euro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum