Wysłany: 2011-02-10, 22:08 [Avensis T25] problemy z odpalaniem
Panowie jak macie problemy z odpalaniem to oczywiscie sprawdzcie swiece na poczatku,a po drugie radze sprawdzic bezpiecznik swiec zarowych.Pod maska nr prawdopodobnie 80 lub 83.Ja gdy mialem problem tez pojechalem do ASO Zdunska Wola i ci pseudo mechanicy powiedzieli ze swiece(a ja je wymienilem tydzien przed wizyta)skasowali mi blad w kompie i przy okazji mnie 200 zl.A blad sie pojawil po 20 km.Wiec wzialem ksziazke obslugi od kumpla i znalazlem ten bezpiecznik-faktycznie przepalony.Koszt inwestycji 16 zl.Teraz autko bucha z pierwszego razu nawet przy -15'C.To tyle.Pozdrawiam
Problem z odpalaniem byl taki ze po prostu krecilem 15 minut i nic.Czasem udawalo sie krocej ale rzadko.Pofatygowalem sie raz i pojechalem sprawdzic akumulator w sklepie(miernikiem)i okazal sie dobry,ale autko i tak nie burzylo,wtedy podpinalem autko pod kable-jakis sasiad zawsze byl pod reka:-)Az w koncu wyladowalem w ASO ale to juz wiesz.A jak doszedlem do tego ze to ten bezpiecznik.Ano tak ze kolega podjechal do mnie swoja avka i z ksiazka obslugi.Macha do gory i szukanie,potem kawalek przewodu i na krotko(robilem to rano jak auto bylo zimne)I tak oto po wielkich trudach usterka naprawiona.Wytrwalosci zycze wszystkim i sobie tez:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum