Brembo. Wymieniałem ostatnio u siebie. Koszt ok 210 zł za 1 tarczę, ale polecam. Z tym, że brembo ma 1 wadę są wentylowane pojedynczo. Za to jak zamówisz z Toyota Genuine Parts tam są wentylowane podwójnie - cena ok 300 zł na 1 koło na przód. I chyba bardziej polecam te 2. Tu masz jak wyglądają wentylowane podwójnie http://allegro.pl/item649...04.html#gallery
Masz nacięcia u góry tarczy międzye 1 a 2 stroną oraz nad śrubami
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Niektórzy producenci wkładają na pierwszy montaż. Spotkałem się z pozytywnymi opiniami - poza jenda, gdzie ktoś ją skrzywił, bo wjechał w wodę po ostrym szaleniu - jakby to co najmniej dziwne było.
Do tego klocki ferodo i jedziesz.
Dokup sobie smar miedziowy 7 zł tubka i posmaruj klocki oczywiście nie stroną cierną, a stroną stykającą się z tłokiem. Cienka warstwa smaru miedziowego uchroni Cię przez mikro drganiami klocka w zacisku podczas hamowania. Warto o tym nie zapomnieć, aby nie wkurzać się piszczeniem przy układaniu się klocków. Często w Avensis trwa to długo.
ja kupiłem tarcze SAKURA cena za sztukę ok 280zł a do tego klocki REMSA taki zestaw okazał się trafieniem w 10. Nic nie piszczy klocki nie pylą. A autko hamuje lepiej niż na ze-stawiku BOSCH klocki BREMBO tarcze przynajmniej w moim przypadku
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-21, 12:07
miałem kiedyś klocki firmy Remsa w innym aucie i byłem bardzo z nich zadowolony - nie piszczały, dobrze hamowały, ale niestety u mnie strasznie pyliły....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum