Wysłany: 2010-12-14, 20:53 [Avensis T25] problem z przyspieszaniem
Witam od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczema avensis 2005r 2.0 d4d. Problem polega na tym ze od kilku tygodni moja avka zachowuje sie troche dziwnie i niewiem od czego zaczac. Kiedy przyspieszam na 1 i 2 zbiera sie super ...... jesli chodzi o reszte biegow 3,4,5 jak wciskam pedal w podloge obroty skacza do jakis 3500 potem spedaja do 2200 i zaczyna przyspieszac dzieje sie to tylko w przypadku wcisniecia pedalu gazu w podloge jesli dodaje gaz powoli autko przyspiesza. Wiec mam nadzieje ze ktos z was moze mi pomoc rozwiazac ten problem. Bo ja niemam pojecia czy to moze sprzeglo a moze czojnik walka rozrzadu a moze cos innego.
Popieram przedmówcę u mnie to samo a diagnoza brzmi - sprzęgło!
Gawrys wymieniałeś komplet tzn mam tu na myśli czy z dwumasą czy tylko tarczę i resztę do niej i jeśli możesz się pochwalić ile zapłaciłeś to przynajmniej będę miał punkt odniesienia
Jak dlugo moge jeszcze jezdzic pytam sie bo za chwile sa swieta a mnie czeka trasa z anglii do polski i zastanawiam sie cczy ryzykowac z tym co mam czy raczeja odrazu to wymieniac bo nie usmiacha mi sie stac gdzies w zaspie po drodze ;p
witam w nomy roku i zycze najlepszego wszystkim forumowiczom
Wracajac do tematu wymienilem kompletne sprzego wraz z dwumasa czesci kupowalem w angliii koszt 390 funtow komplet orginal !!! lepiej byc nie moglo dostalem tez gwarancje ze sklepu na 30tys mil od zalozenia ......znaczy sie moglo bo sprzedawca oferowal mi nieorginalne czesci komplet za 250 funtow wiec jesli ktos bedzie szukal moge dac adres sklepu maja all czesci chyba od reki. Akurat kupilem czesci na dzien przed wyjazdem do polski oczywiscie na slizgajacym sie sprzegle spokojnie dojechalem do kraju tam za wymiane zaplacilem 400zl i wszystko teraz smiga jak nalezy.
dzieki wam za wszelkie rady i podpowiedzi przydaly sie ...... jeszcze raz zycze najlepszego w nowym roku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum