Wysłany: 2010-11-16, 19:00 [Avensis T25] brak mocy-sporadyczny
proszę o poradę.jeżdzę avensis 4d4 rok 2003 sedan.super autko, żona zadowolona ale ostatnio przy prędkości 90-100 km/h na 5 biegu przy jeździe pod górkę samochod stracil moc pod pedałem gazu ( zero przyspieszenia ) i dopiero zmiana biegu na niższy pomogła. poza dwoma takimi przypadkami dynamika autka ok
Może coś go zamuliło. Typu że podlazło coś pod intercooler ? Mi ostatnio liść wlecial w intercooler i auto kompletnie straciło moc. Po wyjęciu liścia wszystko wróciło do normy.
Albo po prostu jechałes z bardzo małą prędkością obrotową i auto po prostu samo z siebie nie miało siły jechać i dopiero redukcja czyt. zwiększenie obrotów silnika spowodowało, że zaczęło przyspieszać po d górę
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Moja żonka oznajmiła mi kidys ze auto avka niemiała mocy jak pod wzniesienie podjerzdzała smiałem sie z niej az do czasu kiedy miałem to samo jade chce dodac gazu a tu nic nic nie dzwoni nie dymi rzadnych kontrolek auto ledwie sie toczyło redukcja nic nie pomogła dopiero na trujce jakos jechało po chwili znowu turbina odrzyła od 1900 i dalej nic kiedys kolega w pasacie miał ten problem w b5 i okazało sie rze od turbiny był jakis mały werzyk pekniety i czasami tracił moc u mnie narazie 2 taki przypadki a mam ja od września i nadal niewiem co jest moze jakies sugestie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum