Wysłany: 2010-10-28, 12:12 [Avensis T25] Ogrzewanie wnętrza - proszę o radę
Witam
Moim zdaniem za późno u mnie w sam. włącza się ogrzewanie tj. dopiero w momencie gdy złapie normalną temperaturę pracy.
Opis: po włączeniu silnika i rozpoczęciu jazdy włączam nadmuch na poz 1. Cały czas leci zimne powietrze, dopiero po nagrzaniu silnika do normalnej temp. pracy, nagle zaczyna wiać ciepłe powietrze.
Nie wiem czy jest to normalne w tych samochodach czy nie? W innych samochodach jakie miałem cieple powietrze leciało dużo wcześniej.
Mam jeszcze taki przycisk z lewej strony pod kierownicą który niby wg instrukcji oznacza dodatkowe ogrzewanie, ale nie widzę różnicy z włączonym lub wyłączonym.
Proszę o pomoc!!!!!
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Ustawiasz temperaturę grzania na max a obieg nawiewu z zewnątrz. Włączasz przycisk dogrzewania i powinno zaskoczyć po około 70 sekundach Działa to ustrojstwo poniżej 8 stopni. W instrukcji jest to opisane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum