Benzynę podobno czyta. W poniedziałek będzie juz u mnie, więc dam znać.
Zapraszam jakby co kolegów z okolicy posiadających D-4D lub benzyniakami na free giagnostykę. Warto dowiedzieć się czy z D-4D połączymy się.
Niniejszym informuję że w/w interfejs działa i czyta moją Avkę.
T25 D-4 2.0 benzyna.
Problemem są jedynie programy. Nie wszystkie z otrzymanych przez sprzedawcę fejsu potrafią się połączyć. Darmowy ScanTool.net for Windows v1.13 nie dał rady. Demo - płatny PCMSCAN bez problemu. Sprawdziłem póki co, że nie mam żadnych błędów. Zarejestruje ten program, aby mieć dostępne pozostałe opcje typu hamownia itp różne i dam znac, zrobię screeny.
a jakie parametry możesz sprawdzić tym interfejsem?
Dzisiaj dam Wam więcej info. Mam już pełne wersje PCMSCAN i inne.
Z tego co wczoraj zauważyłem, choć co i rusz pokazywał mi się komunikat typu " ta opcja dostępna tylko w pełnej wersji programu" można odczytać, skasować błędy. Sprawdzić pracę wszelkich czujników. Wskaźniki, obroty, jest hamownia mocy i momentu z wykresem. Do pracy czujników również wykresy można włączyć. Jest sprint do 1.4 mili ( to z zabawek ), odczyt wersji auta, diagnostyka modułów (chyba) klimy i innych. To z grubsza co pamiętam.
Oczywiście nie będzie tam - raczej, nie sprawdzałem dokładnie - możliwości kodowania, programowania, zmiany softu.
Wychowałem się na VAGu, więc to dla mnie nowość, muszę się obyć, poklikać.
Pieter napisał/a:
ciekawe czy działa tez w D4D Dieslowskim
Niestety nie mam jak sprawdzić, ale jeśli ktoś będzie swoją avką dieselkiem w okolicy, zapraszam, zobaczymy.
Dzisiaj pobawiłem się pełnymi wersjami. Działa wszystko jak dzwon.
Uruchomiłem hamownie, wyszło mi, że moje auto ma 25 KM :lol: oczywiście źle skonfigurowałem masę, rozmiar opon itp. To był szybki test, ale działa.
Wyczyściłem pamięć sterownika - auto nie ma momentu zawahania po tym zabiegu. Dziwna sprawa. Miałem gdy temperatura dochodziła do 60C przymulenie, później za minutę gdy nagrzeje się mocniej znikało.
Witaj,
Czy mógłbyś dorzucić zdjęcia screenów z odczytami i samego modułu bo link allegro już nie działa.
Interesuje mnie zwłaszcza jakie parametry można sprawdzić, szczególnie diagnostyka typu sondy lambda, temperatura chłodziwa, ciśnienie/temperatura oleju, obroty/prędkość - czy są np. przekłamania na zegarach, czy są czytane jakieś parametry klimy, napięcie etc.
No i jak oceniasz przydatność, czy chwila zabawy i kolejny gadżet zbiera kurz, czy też przydaje się w bieżącej obsłudze.
Pozdrawiam,
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2009-11-19, 20:48
Witajcie
Pytanie brzmi czy ktoś testował już tego elm-a z d-4d (diesielek) - bo na równoległym wątku jest wzmianka że moze się "krzaczyć"
Ja mam Avkę w dieslu, co prawda jest jeszcze w użyciu Yariska'99 - w benzynie (żonka bardzo sobie ją chwali) ale fejs używany by był raczej do diagnostyki Avy
jaki radzicie kupic interfejs do 1,8 vvt-i, gdzie taki kupic i gdzie sie ten caly interfejssia podlacza (sorki to bylo chyba glupie pytanie:)ale naprawde nie mam pojecia)
Witajcie
Pytanie brzmi czy ktoś testował już tego elm-a z d-4d (diesielek) - bo na równoległym wątku jest wzmianka że moze się "krzaczyć"
Ja mam Avkę w dieslu, co prawda jest jeszcze w użyciu Yariska'99 - w benzynie (żonka bardzo sobie ją chwali) ale fejs używany by był raczej do diagnostyki Avy
Ja mojego podłączyłem przez elma i bangla bez problemu chociaż mogło by więcej możliwości dawać.
A interfejs jest po lewej stronie kiery mniej więcej pod tą śmieszną klapką.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-12-10, 06:54
PCMSCAN - akurat w Avce to służył mi to miłego stwierdzenia "no problem detected", ale w Yarisce żony wywalał cały czas "check"-a z powodu "za bogatej mieszanki". Diagnoza ASO - do wymiany 2 sonda (za kat) - podali cenę, podziękowałem, kupiłem na alle.. wymieniłem przez jakiś czas ok potem to samo. nastąpiło czyszczenie przepływki i teraz od kilku m-cy chodzi jak złoto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum