Witam. Ma ktoś pomysł skąd może być wyciek płynu ponieważ sprawdziłem przewody gumowe przy przepustnicy oraz te od nagrzewnicy i są ok. Mimo to cały blok pod kolektorem ssącym jest mokry aż tworzą się krople na elementach jak podpora kolektora, obejma maglownicy. Czy pod kolektorem idzie jakiś przewód z płynem bo już nie mam pomysłu.
[ Dodano: 2025-01-05, 21:57 ]
Płyn wycieka a ze zbiorniczka wyrównawczego nie ubywa. O co tu chodzi. Na 100 km znika jakieś 0,5 l bo tyle muszę dolewać do chlodnicy. Nie wspomnę że oczywiście jak zimne powietrze leci z nawiewów przy ustawieniu 24 C zimą to już wiem że dolewka. Wszystko powycierałem itd i ewidentnie sączy się spod kolektora ssącego. Ale tam nie ma przecież żadnych przewodów z płynem.
[ Dodano: 2025-01-11, 19:41 ]
Domyślam się już co może być powodem wycieku. Myślę że któryś brok jest do wymiany. Niestety pojawił się kolejny problem. Jak się do niego dostać. Jest pod metalową osłoną ale mimo że odkręciłem wszystkie śruby nie mogę hej zdjąć. Jakąś podpowiedź? https://allegro.pl/oferta/silnik-toyota-2-0-16v-1az-fse-avensis-16527160860
Osłona o którą mi chodzi jest pod kolektorem na zdj nr 6.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum